architectuurmanifestatie Haagwijk

Kasteel Duivenvoorde tentoonstelling Haagwijk Architectuurmanifestatie

en groot aantal architecten is benaderd om een architectuurbeeld te ontwerpen binnen de ruimtelijke kaders van Haagwijk. 105 architecten hebben ideeën ingestuurd voor de toekomstige villa’s op het landgoed. De jury (met o.a. Michael van Gessel en Hubert-Jan Henket) boog zich over de ontwerpen om te bekijken welke het beste passen binnen de kaders van het bestemmingsplan en het beeldkwaliteitplan.

De tentoonstelling van de inzendingen is voor de architectuurmanifestatie Haagwijk. De tentoonstelling vond zes weken lang plaats in de prachtige tuin van Landgoed Duivenvoorde in Voorschoten.

Uiteindelijk zijn 18 ontwerpen uitgekozen. De ontwerpen werden gekozen voor de drie verschillende woningtypen die er op Haagwijk komen. Er zijn respectievelijk negen, vijf en vier ontwerpen gekozen voor de laanwoningen, boswoningen en het grote huis op Haagwijk. Studio denkruimte heeft samen met Atelier Klasien Visser voor zowel een laanwoning als een een boswoning een ontwerp ingezonden. De laanwoning is geselecteerd door de jury.

architectuurmanifestatie Haagwijk

Kasteel Duivenvoorde tentoonstelling Haagwijk Architectuurmanifestatie

»

In retraite

Abdij Lilbosch

»